Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pokolgép robbant a kabuli reptéren

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. szeptember 8. 8:21

Öngyilkos merénylő autóba rejtett pokolgépet hozott működésbe kedd reggel a NATO katonai támaszpontja előtt, a kabuli nemzetközi repülőtérnél.

A detonációban többen meghaltak. A belügyminisztérium közlése szerint legalább ketten életüket vesztették. Egy kereskedelmi televízió szerint afgán és külföldi katonák is vannak áldozatok között. Egy afgán tisztségviselő azt mondta, nincsenek polgári áldozatok, az egészségügyi minisztérium egyik tisztségviselője szerint azonban az egyik halálos áldozat civil. A rendőrség azt közölte, hogy egy külföldieket szállító gépkocsioszlop lehetett a merénylet célpontja. A kormányellenes tálib lázadók közölték: ők hajtották végre a támadást; az akcióban megsemmisítettek három terepjárót.

A polgári repülőteret irányító afgán tisztségviselők elmondták, hogy a merénylet miatt nem állították le sem a nemzetközi, sem a belföldi polgári légi forgalmat. Korábban az afganisztáni NATO-haderő (ISAF) egyik tisztje azt mondta, hogy a repülőtérnél lévő külföldi katonai támaszpont minden kapuját bezárták, és a légikikötő egyelőre nem fogad, és nem is indít járatokat.