Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pont ott, ahol a honvédség

Szöveg: honvedelem.hu / MTI, Bányász Eszter | Fotó: Hatházi Tamás |  2024. július 26. 8:17

Pont Ott Parti – avagy az egyetemi tanulmányaik előtt álló fiatalok egyik legvártabb eseménye, ahol együtt reménykedhetnek abban, hogy felvételt nyernek az általuk megjelölt szakok egyikére. S ha pályaválasztás, akkor természetesen ott a helye a Magyar Honvédség toborzóinak is, különösen a júniusban elindult tartalékos kampány miatt, mely páratlan ösztöndíj-lehetőségeket biztosít a hazájuk iránt elhivatottságot érző, s mindeközben egyetemi tanulmányokat folytató fiatalok számára. A toborzók ráadásul azok számára is kedvező információkkal szolgálhattak, akik esetleg idén lemaradtak az általuk vágyott képzésről, hiszen a szolgálatvállalás időtartamától függően 16, 32 vagy 64 plusz pontot is lehet szerezni a következő évi felvételi eljárásig.

Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára újságírókkal közölte: a honvédség toborzói és az MH Sportszázad katonái a Pont Ott Partin a többi között VR-szimulátorokkal, lézerfegyveres céllövészettel és robotkutyával hívják fel a fiatalok figyelmét a honvédelem értékeire és az egy hónapja indult területvédelmi tartalékos toborzókampányra. Azt mondta, a honvédségnek több ajánlata is van az egyetemistáknak, egyetemre készülőknek és azoknak is, akiknek idén nem sikerült a felvételijük.

A területvédelmi tartalékos szolgálatot vállalókat egyszeri 150 ezer forintos szerződéskötési díj illeti meg, továbbá évi 600 ezer forintos rendelkezésre állási díj. Emellett a felsőoktatásban tanulók minimum havi 160 ezer forintos tartalékos ösztöndíjra is pályázhatnak. Jelezte: a szakképzésben tanulók számára is nyitva áll az ösztöndíj lehetősége. Azok pedig, akiknek idén nem sikerült a felvételijük, a honvédségnél eltöltött féléves kiképzés után akár 32 felvételi többletpontot is szerezhetnek - fűzte hozzá Czermann János.

Az egyetemi tartalékos ösztöndíj felhívás pontos részletekkel augusztusban lát napvilágot.

Kapcsolódó cikkek