Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Radaros horgászverseny

Szöveg: Demeter Ferenc |  2009. szeptember 25. 16:18

Az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred harmadik alkalommal rendezte meg a Pápa-Borsosgyőrben lévő horgásztónál a meghívásos horgászversenyét. A versenyre 15 csapat nevezett, csapatonként három versenyzővel.

Az őszi reggelen egy kicsit hűvös volt a parkolóban, ahol a rendezvényre indulók gyülekeztek, de a versenyzőknek bőven volt mondanivalója egymásnak, ami elsődlegesen a horgásztóról, az ott szerzett tapasztalatokról szólt.

A kiérkezést követően megtörtént a csapatok regisztrálása, majd a horgászhelyek kisorsolása. A rutinos, a tavat ismerő versenyzők szerint ez sem mindegy, mert vannak jó és rossz helyek. A verseny kiírás szerint halak beetetése fél nyolckor kezdődhetett el és nyolckor dudaszóra indult a verseny.

1595891732
A start előtt tíz perccel kerültek elő a csoda csalik. Voltak itt különféle ízesítésű pufik és kukoricák, de egyéb etetni valók is. Kukoricában szúnyog, vagy kagylóízesítésűnek, a pufiban csokoládé és mézízesítésűnek adtak jó esélyt a versenyzők, de természetesen ez csak az ínyenc halak esetében volt igaz. Itt is voltak olyanok, akik visszafogottan a hagyományos csontira és a csemegekukoricára esküdtek. A címben szereplő radarral ellentétben a versenyen csak a hagyományos szerelések voltak megengedve és egy versenyző egy bottal indulhatott.

A dudaszó után három perc sem telt el, kapás a kettes pályán, és meg van az első két kiló feletti potyka. Az első két órában a kettes pálya Molnár Józsija tovább aratott. A második ponty után a változatosság kedvéért egy három kilón felüli amurral borzolta az ellenfelek idegeit és tíz óra előtt két perccel, egy hét kiló huszonhat dekás pontyot is sikerült megakasztania. Tíz órakor megkezdődött az első mérlegelés és természetesen a kettes pálya vezetett 24 kiló kifogott hallal.

1595891732
 

A második fordulóban egy kicsit mérséklődött az iram, de az is lehet, hogy csak a halak lettek óvatosabbak. Ebben a részben a vendéglátók rukkoltak elő és fogták meg a csúcshalat, egy kilenc kiló hatvanegy dekás pontyot. A harmadik versenyszakaszban a halak még visszafogottabbak lettek. Így a horgászoknak is lehetőségük volt a megérdemelt ebédjük elfogyasztására. Ami nem volt más, mint halászlé. A verseny vége felé már nagy volt a találgatás, ki hány kilónál tart, mely csapatok vannak még versenyben a dobogós helyezésekért.

A versenyt egyéniben Kerekréti Mihály nyerte, aki egymagában 26 kiló halat fogott ki. A csapatversenyt “Joci" vezetésével a parancsnokság csapata nyerte 34 kiló 62 deka hal kifogásával. A logisztikusok mindössze 5 dekával verték meg a légi irányító központ csapatát. Az első három helyezett csapat a hat óra alatt összesen 91 kiló és 57 deka halat fogott ki.

Az eredményhirdetést követő beszélgetésen az egyik versenyző tréfásan megjegyezte: „Na! Ma sem fogtam ki az aranyhalat, így nincs három kívánság. Holnap megint mehetek szolgálatba!"

Címkékradar