Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Radikális iszlamistákat fogott el az FBI

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. október 29. 10:47

Amerikai rendőrök szerdán tűzpárbajban lelőtték egy helyi radikális iszlamista csoport vezetőjét Detroit külvárosában, közölte a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szóvivője.A hatóságok gyanúja szerint az Ummah tagjai lopott autókkal, fegyverekkel, szőrmével kereskedtek, hogy bevételhez jussanak céljuk megvalósításához.

Az FBI ügynökei éppen őrizetbe akarták venni az 54 éves Luqman Ameen Abdullahot és tíz társát egy raktártelepen egyebek mellett illegális fegyvertartás címén, amikor a férfi tüzet nyitott rájuk, és a tűzpárbajban lelőtték.

A Christopher Thomas néven is ismert Abdullah az Ummah nevű afro-amerikai muszlim radikális csoport imámja volt. Az iszlám hitre áttért amerikaiakból álló szervezet elsődleges célja, hogy iszlám államot hozzon létre az Egyesült Államok területén.

A csoport hét tagját a hatóságok őrizetbe vették a tűzharc után, hárman még szökésben vannak. A hatóságok gyanúja szerint az Ummah tagjai lopott autókkal, fegyverekkel, szőrmével kereskedtek, hogy bevételhez jussanak céljuk megvalósításához, sőt épületeket is felgyújtottak azzal a céllal, hogy pénzt csikarjanak ki a biztosítóktól.

Az FBI közlése szerint Abdullah, akit évek óta megfigyeltek, rendszeresen szent háborúra szólított fel egy detroiti mecsetben tartott prédikációiban.

CímkékKAIA