Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rasmussen ellenzi Szíria felfegyverzését

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. április 3. 21:03

A NATO főtitkára ellenzi, hogy bárki külföldről fegyvereket szállítson Szíriába a kormányerők és a lázadók konfliktusában érintett bármely félnek. „Nem gondolom, hogy helyes lenne bármelyik felet fegyverekkel ellátni” – mondta Anders Fogh Rasmussen április 2-ai, hétfői brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Rasmussen szerint egyértelműen fennáll annak a veszélye, hogy ha bármely szíriai csoportnak fegyvereket juttatnának, az fegyverkezési láncreakciót váltana ki a térségben.
Szíriában emberi jogi szervezetek adatai szerint eddig közel tízezren vesztették életüket az immár több, mint egy éve tartó összecsapásokban.

Rasmussen a hétfői sajtótájékoztatón is világossá tette, hogy az atlanti szövetség szerint a szíriai helyzet merőben eltér attól, ami tavaly Líbiában előállt, és a NATO nem szándékozik beavatkozni a szíriai konfliktusba. A főtitkár megerősítette, hogy politikai és diplomáciai megoldást remél annak a béketervnek az alapján, amely az ENSZ és az Arab Liga megbízottjának, Kofi Annannak a nevéhez fűződik.

Fotó: www.nato.int

Címkék