Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Soronkívüli bejelentéseket kaptak a honvédség tűzszerészei

Szöveg: honvedelem.hu |  2012. április 3. 22:05

Április 3-án, kedden délután két soronkívüli bejelentés is érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. Mindkét esetben a fővárosba kellett kivonulniuk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek.

A Budapest X. kerületében, a Pilis utca 7. szám alatt található kempingben közműépítés közben került felszínre egy AO–25 típusú szükségbomba, amelynek nem lehetett eltávolítani a gyújtószerkezetét. A különösen veszélyes robbanószerkezetet a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították, megsemmisítésére a későbbiekben kerül sor.

A másik, szintén soronkívüli bejelentés, a Budapest, I. kerület Úri utca 45. számból érkezett, ahol az első emeleten, felújítás közben egy, a padlóba ékelődött, kilőtt állapotú, 203 milliméteres, szovjet gyártmányú betonromboló gránát került elő. A tűzszerészek jelenleg is a helyszínen tartózkodnak, a terület zárásának, illetve ürítésének időpontjáról a rendőrség, valamint az önkormányzat munkatársaival folyik az egyeztetés. A munkálatok várhatóan még a mai napon befejeződnek, ám elképzelhető, hogy a Magyar Honvédség tűzszerészei április 4-én, szerdán is dolgoznak majd az érintett területen.

(HM Sajtóiroda)