Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendészek segítettek a balesetnél

Szöveg: Gémes Ildikó |  2011. november 7. 14:40

Az MH Támogató Dandár Maléter Pál Rendészzászlóalj kijelölt állománya október 30-án éjjel oszlopkísérést hajtott végre Hegyeshalom határátkelőig, majd hazafelé tartottak az M1-es autópályán Budapest irányába, amikor a 32-es kilométerkőnél észrevették, hogy a szemközti sávban egy kamion felborult.

A balesetet látva a katonai rendészek felhívták a rendőrséget, és az első kijárathoz hajtottak,
hogy mielőbb segítséget nyújtsanak a pórul járt román kamionsofőröknek. A baleset helyszínét szabályosan lezárták, és megkezdték a forgalom átterelését a belső sávba. A sofőrök kisebb sérüléssel megúszták a balesetet, azonban a rendészek észrevették, hogy a borulás következtében a kamion üzemanyagtartálya roncsolódott, és gázolaj folyik az elektronikára. Áramtalanítással megakadályozták, hogy tűz, esetleg robbanás keletkezzen a gépjárműben, és nagyobb tragédiát okozzon a baleset.

Az ügyeletes rendőrjárőrök kiérkezéséig a rendészek – Gregus Attila főtörzsőrmester és Posta Gábor törzsőrmester – valamint a sofőrök – Tamási Endre szakaszvezető és Babér István szakaszvezető − segédkeztek a sérültek ellátásában és a forgalom terelésében.

Kun Szabó István dandártábornok, az MH Támogató Dandár parancsnoka november 7-én személyesen mondott köszönetet a szolgálatteljesítés maximális ellátásáért, s ennek elismerése jeléül tárgyjutalomban részesítette a katonákat.

Fotó: Archívum