Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendészeti siker a honvédség tenisz csapatbajnokságán

Szöveg: Páli Borbála őrmester | Fotó: Kertész László |  2023. november 7. 10:00

Idén 36. alkalommal rendezték meg a budapesti Muskétás Teniszcentrumban a Magyar Honvédség Tenisz Csapatbajnokságát.

MH Tenisz Csapatbajnokság KLAC6679

A Szalay-Bobrovinszky Kristóf honvédelmi miniszter fővédnökségével zajló eseményt dr. Kopcsó István nyugállományú vezérőrnagy nyitotta meg. A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége pályázatán idén a Hercules SE nyerte el a bajnokság lebonyolításának jogát, a fővárosi teniszklub 6-8 fős csapatokat látott vendégül a budai Muskétás Teniszcentrumban.

A csapatbajnokság a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség állományába tartozó hivatásos, szerződéses, tartalékos, nyugállományú katonák, honvéd tiszt- és altisztjelöltek, valamint honvédelmi alkalmazottak, köztisztviselők, továbbá a honvédelem érdekében tevékenykedő honvéd sportegyesületek tagjainak biztosít versenyzési lehetőséget.

A november 4-i tenisztornán a Honvédelmi Minisztérium, az MH Légierő Parancsnokság, az MH Katonai Rendészeti Ezred, az MH Egészségügyi Központ katonái versenyeztek, s azon részt vettek a Honvéd Auróra Sportegyesület tagjai is.

MH Tenisz Csapatbajnokság KLAC6383

A sportbarátok között pályára lépett a magyar könnyűzene egyik legikonikusabb előadója, Szikora Róbert; a szopránszaxofon hazai mestere, St. Martin, illetve a jól ismert műsorvezető, Harsányi Levente.

A dobogó legfelső fokára az MH Katonai Rendészeti Ezred – civilekkel és nyugállományú katonákkal megerősített – Bartha László ezredes, Bartha Richárd alezredes, Balta Rózsa Éva, Major Ferenc, Elekes Zsolt, Márton Kálmán összeállítású csapata állhatott. A második helyezést a Honvédelmi Minisztérium együttese szerezte meg, a harmadik helyen holtversenyben az MH Egészségügyi Központ és a Honvéd Auróra SE végzett.