Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendkívül sikeresek a Magyar Honvédség toborzóprogramjai

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: Kormány Gábor |  2023. szeptember 13. 15:51

„Szeptember első napjaiban több mint ötszáz fővel bővült a Magyar Honvédség létszáma, különböző programoknak köszönhetően. A legnépszerűbb az ’Embert a vasra!’ szlogennel meghirdetett toborzóprogram volt, de a felsőoktatási pluszpontokat garantáló Önkéntes Katonai Szolgálat és az Egységes Alapkiképzési Program is népszerű a fiatalok körében - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, szeptember 13-án, szerdán.

KRMN7147

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a Lynx üzemeltetéséhez más típusú hozzáállásra, fiatalos, dinamikus, a digitális technikában jártas generációra van szükség - ez az üzenet elérte a fiatalokat, a program egyértelműen sikeres volt. Az „Embert a vasra!" szlogennel meghirdetett ajánlatra olyan sokan jelentkeztek, hogy az eredetileg egynaposra tervezett programot kétnapossá kellett bontani. A programban kiemelt bérezéssel, összesen 244-en kezdhetik meg többhetes alapkiképzésüket Hódmezővásárhelyen az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál.

A Magyar Honvédség azonban azok kezét sem engedi el: azok közül, akik a szigorú felvételi követelményeinek most nem feleltek meg, 21-en önkéntes tartalékos szolgálatot vállalnak.

KRMN7203

„Mindenkinek, aki megjelent a bevonuláson és katonai szolgálatra alkalmas, szolgálati lehetőséget biztosítottunk a Magyar Honvédségben” - tette hozzá a tárcavezető.

A Magyar Honvédség további programjai is egyre népszerűbbek: a felsőoktatási továbbtanulási lehetőségeket támogató Önkéntes Katonai Szolgálatot ebben a hónapban több mint 150 fiatal választotta. Az úgynevezett Egységes Alapkiképzési Program keretében a napokban 90 fő vonult be Kaposvárra és Kecskemétre. A program jól tükrözi azt az új gondolkodásmódot, amely a tartalékos katonákkal való közös szolgálatot helyezi előtérbe.

Kapcsolódó cikkek