Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendkívüli sorakozó Szentendrén

Szöveg: MH Központi Kiképzõ Bázis |  2009. május 7. 12:56

Nagy érdeklődésre tarthat számot a 2009. május 7-én megtartott sorakozó, melynek oka az, hogy az alakuló téren felsorakozott 500 katona között ott voltak az alig 2 napja bevonult szerződéses legénységi állományú katonák és a 6 hetes tanfolyamra érkezett már rendfokozatot viselő, de katonai végzettséggel még nem rendelkező tiszthelyettesek.

A szentendrei MH Központi Kiképző Bázis életének rendszeresen visszatérő eseménye a laktanya sorakozó, hiszen az állomány megszólításának, az alaki mozgás kötelékben való gyakorlásának keresve sem lehetne jobb alkalmat találni.

1595886916
Megjelent a sorakozón Lawrence Kinde ezredes, az amerikai nagykövetség védelmi együttműködési iroda vezetője és a 3 hónapig a bázis kiképzésében közreműködő amerikai kiképző tiszthelyettesek is.

A sorakozó szokatlan eseményeihez az is hozzátartozott, hogy Sándor Zsolt ezredes, parancsnok vezetésével a Csobánkán hegyi kiképzést végrehajtó MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj egy szakasza is megtisztelte jelenlétével a laktanyai programot.

Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, a kiképző bázis parancsnoka, a megjelentek, köztük a ritka vendégek köszöntése után az állományhoz intézett beszédének szinte minden gondolata az újonnan érkezett katonák beilleszkedésének segítéséről szólt. A katonai pálya vállalásáról szólva együtt említette a lehetőségeket és az egyéni felelősséget. Részletesen beavatta az állományt az elkövetkező 3 hónap kiképzési feladatairól és szabadidős, rekreációs lehetőségeiről, hogy a katonák tájékozottan a parancsnoki elvárásokat pontosan ismerve vehessenek részt a feladatok végrehajtásában.

A vendégek részére átadott emléktárgyak és két előléptetés kihirdetése után díszmenettel zárult a sorakozó. A sorok itt-ott még nem voltak teljesen egyenesek, a lépések még el-eltévesztették az ütemet, de az 500 katona menete mégis impozáns zárása volt a sorakozónak.

1595886916