Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendőrjárőrrel végzett az öngyilkos merénylő

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. április 21. 6:45

Öngyilkos merényletet követett el egy rendőregyenruhába bújt támadó Irakban a fővárostól, Bagdadtól északra, a detonációban három rendőr életét vesztette, nyolc amerikai katona és egy iraki megsebesült – közölték katonai forrásból.

A merénylet Dijála tartomány székhelyén, Baakúbában történt, a polgármesteri hivatal épületétől nem messze. Egy iraki rendőrökből és amerikai katonákból álló gyalogos járőr volt a célpont.

Kilenc napon belül ez volt a harmadik eset Irakban, hogy a biztonsági erők egyenruhájába bújt öngyilkos merénylő hajt végre merényletet. Előzőleg az iszlamisták elleni harc folytatására megalakult szunnita milícia főhadiszállásánál és egy katonai támaszpontnál követtek el akciót ezzel a módszerrel.

Február óta ismét egyre több a merénylet Irakban. Azután, hogy bő két éve az egykori szunnita lázadókból létrehozták a Szahva (Ébredés) nevű fegyveres egységeket, visszaesett a merényletek és fegyveres rajtaütések száma az arab országban. E milíciák fontos szerepet kaptak az iraki lázadók elleni amerikai stratégiában.

Címkékjárőr