Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Robbanószerkezetek a Margit hídnál

Szöveg: FH/honvedelem.hu |  2008. augusztus 28. 7:04

Két gránátot a helyszínen felrobbantottak, a másik kettőt pedig elszállították a tűzszerészek a Margit híd budai rakpartjáról szerda este, 11 óra körül – tájékozatta a Független Hírügynökséget a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A négy darab, II. világháborús robbanószerkezetet kora este, munkálatok közben találták a híd budai hídfőjénél. A rendőrség a vizsgálat idejére lezárta az érintett területet.

A tűzszerészek korábban úgy döntöttek, nem akadályozzák az esti csúcsforgalmat, így csak este tíz óra után vizsgálták meg a gránátokat.

A rendőrség szerda este tíz óra környékén állította le az autósforgalmat a Budáról Pest felé vezető oldalon, a villamosok azonban egyik irányban sem közlekedhettek, helyettük pótlóbuszokat indítottak. Az útzárat körülbelül egy óra múlva oldották fel.

A héten nem ez volt az első, hogy bombát találtak a Margit hídnál, kedden ugyanitt egy légibombához hívták ki a tűzszerészeket. A szerkezetet kedd éjszaka szállították el, és csakúgy, mint ebben az esetben, senkit sem kellet kitelepíteni.