Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Segítség a hideg napokra

Szöveg: Smidróczki Róbert |  2009. január 8. 9:16

Koszovóban is beköszöntött a tél, jéghideg nappalok és még hidegebb éjszakák követik egymást. A tüzelőanyag, illetve a meleg ruha beszerzése sok családnál jelent gondot. Rajtuk próbál meg segíteni ezekben a napokban az MH KFOR Zászlóalj állománya.

A közelmúltban tizennégy szerb család költözött vissza Berkovóba, arra a településre, ahonnan a háborút követően kellett elmenekülniük. Hozzájuk látogatott el nemrég Mórucz László alezredes, a MH KFOR Zászlóalj parancsnoka, Sajtos Szilárd főhadnagy, tábori lelkész, illetve a zászlóalj CIMIC-PSYOPS csoportjának szakemberei.

„Ezek a családok nagyon rossz körülmények között élnek, rengeteg nehézséggel kell szembenézniük." – tudtuk meg Farkas János századostól a CIMIC-PSYOPS csoport parancsnokától. „Ezért határozott úgy a kontingens vezetése, hogy az Ortodox karácsony napján különböző adományokkal segíti a családokat. A mai napon tizenöt darab elektromos kályhát, mosóport, tisztálkodási szereket, illetve palackozott ivóvizet adományoztunk családoknak. Emellett átadtuk a Magyar Református Szeretetszolgálat és a HM Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálat közös adományát, több doboz női, férfi, illetve gyermek melegruhát."
„Ennek a ruhagyűjtési programnak a szervezése már augusztus végén megkezdődött." – vette át a szót Sajtos Szilárd főhadnagy.

„A szeretetszolgálat által összegyűjtött ruha a magyar honvédség közreműködésével került ki december elején Koszovóba. A kiérkezett ruhákat szétválogattuk, újradobozoltuk, majd pedig január első napjaiban megkezdtük az adomány kiosztását a valóban rászoruló családok részére."- mondta a tábori lelkész.