Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Segítség a kórháznak

Szöveg: kormany.hu |  2011. március 29. 8:08

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának CIMIC részlege feltöltött oxigénpalackkal segítette a textilgyári kórház betegellátását.

1595916307
Ismét van feltöltött oxigénpalack Pol-e Khomri-ban, a textilgyári kórházban, ahol anyagi nehézségek miatt elfogyott a betegellátáshoz szükséges orvosi oxigén.

A Külügyminisztérium kezdeményezését – amely hat hónapon keresztül hat darab oxigénpalack feltöltésével támogatta a kórházat – most saját költségvetéséből, fél évvel meghosszabbította a PRT.

A kontingens CIMIC (civil-katonai kapcsolatok) részlege felvette a kapcsolatot a kórház vezetésével és egy helyi vállalkozóval, melynek eredményeként megállapodás született. Az első oxigénpalackok átadása a CIMIC-tiszt jelenlétében megtartott ünnepségen, a napokban történt meg.

A rendezvényen a kórház igazgatója elmondta, hogy amióta a magyarok segítik az intézményt, azóta kimutathatóan csökkent a halálesetek száma. Habár az Aid4Life-tól kapott műszerek nagyban segítik munkájukat, azonban a szervizelésük nem megoldott. Például a nélkülözhetetlen újraélesztő készülékük is elromlott. Felvetődött továbbá egy EKG gép esetleges beszerzése is.

(Kép és szöveg: PRT-szóvivő)