Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sike Renáta főhadnagy aranyérmet szerzett az eszéki Grand Prix-n

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: MH Sportszázad |  2023. január 22. 7:28

Kifejezetten erős mezőnyben magyar aranycsatát rendeztek a női légpisztolyosok versenyében az Eszéken zajló légfegyveres Grand Prix-viadalon, melyet Sike Renáta főhadnagy, az MH Sportszázad katonája nyert meg Jákó Miriam előtt.

Sike

A nemzetközi szövetség honlapja szerint 41 versenyző indult a számban, melynek alapversenyében a 18 éves Jákó Miriam kiemelkedő, 576 körös eredménnyel a harmadik helyen zárt, míg a kiválóan kezdő, a verseny második felében viszont sokat hibázó Sike Renáta 568 körrel a nyolcadik lett.

A nyolcas döntőben aztán Jákó és Sike főhadnagy egyaránt jól lőtt, előbbi 249,2 körrel nagy fölénnyel az első, utóbbi pedig 244,6 körrel a második lett, ami azt jelentette, hogy magyar házidöntőt rendeztek.

Az aranymeccs eleje szorosan alakult, három sorozat után 3-3-ra álltak a felek, onnan viszont a tavaly 25 méteren Európa-bajnoki bronzérmes Sike Renáta kiváló lövésekkel fölénybe került, s végül simán, 17-9-re győzött. Az MH Sportszázad katonája a múlt heti rusei GP-n bronzérmes lett, vagyis jól látható, hogy remek formában van.