Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres együttműködés

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: a szerző felvételei |  2021. május 25. 15:21

Magyar-lengyel-amerikai barátságos ergométeres evezőversenyen vettek részt az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái - Könczöl Ferenc ezredes, parancsnok és Inoka Zoltán főtörzszászlós, vezénylőzászlós vezetésével - a Győri Olimpiai Sportparkban a napokban. A rendezvény a katonák sportolási tevékenységének népszerűsítése mellett kiemelt szerepet szán a megsérült veteránok melletti szolidaritás kifejezésének is.

Ergométeres_evezőverseny (3)

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Várszegi Pál István (Paul Stephen Varszegi), az „Amerikai Veteránok evezése és kajakozása” (U.S. Veterans’ Rowing & Kayaking) Alapítvány alapítójának jóvoltából áprilisban vadonatúj evezőgépekkel gazdagodott a rakétaezred sportegyesületének eszközparkja.

Az alapítvány és a rakétaezred együttműködése tovább folytatódott azzal, hogy a győri honvédek – eleget téve a meghívásnak – részt vettek a barátságos sportrendezvényen, ahol lengyel és amerikai katonákkal, valamint veteránokkal mérkőztek meg különböző időintervallumos ergométeres evezős versenyszámokban.

„Az első nemzetközi katonai evezős és kajakos bajnokság célja, hogy a NATO és egyéb szövetséges országok katonái között - nemtől, kortól, erőnléttől és fizikai állapottól függetlenül - baráti kapcsolatok épüljenek a jó hangulatú versenyeken” - fogalmazott a főszervező, Várszegi Pál.

Kapcsolódó cikkek