Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresen vizsgáztak a vásárhelyi kadétok

Szöveg: Honvédelmi Sportszövetség | Fotó: a sportszövetség felvételei |  2024. január 12. 8:08

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi intézményének kilencedik osztályos kadétjai modulzáró vizsgán – egészségügyi és harcászati ismeretekből – adtak számot tudásukról, és mindannyian eredményes vizsgát tettek. A vásárhelyi fiatalok felkészítését a szarvasi Honvédelmi Sportközpont is segítette.

kadetok_1

A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium 2021 óta tart honvédelmi gyakorlati foglalkozásokat, amelyet a tananyaghoz kapcsolódóan állítottak össze. Ebben harcászat, túlélés, tereptan és egészségügyi ismeretek is helyet kaptak.

A heti rendszerességgel tartott foglalkozások zárásaként modulhétvégéket, modulvizsgákat tartanak a növendéki állománynak, amelyen számot adhatnak az elsajátított ismeretekből. Ennek szerves részeként, a Honvédelmi Sportközpontokkal együttműködve szervezik a felkészítéseket, a debreceni és nyíregyházi intézményegység – immár hagyományosan – az újfehértói sportközpontban, a hódmezővásárhelyi intézményegység pedig a szarvasi sportközpontban vett részt több alkalommal a honvédelmi gyakorlati foglalkozások modulhétvégéi részeként tartott gyakorlati napokon.

kadetok_2

A hódmezővásárhelyi intézményegység kilencedik évfolyamos növendékei november 11-én, a tizedik évfolyam december 9-én a szarvasi sportközpontban vehetett részt gyakorlati foglalkozásokon. A kilencedik évfolyam részére harcászat és egészségügyi ismeretek, a tizedik évfolyam részére pedig túlélési ismeretek az aktuális tanítási félév moduljának a tárgyköre.

Az egyik legérdekesebb program a sportközpontban a légpuska lövészet volt, a jó eredményt elért növendékek pedig kispuskával is próbára tehették a tudásukat.

A következő hétvégén a debreceni növendékek Újfehértón vehetnék majd részt a változatos feladatokban.