Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bátrak Ligája egy bátor városban

Szöveg: honvedelmisportszovetseg.hu |  2018. december 18. 12:09

Az egri dr. Kemény Ferenc Városi Sportcsarnokban Eger, Szarvas, Sárospatak és Balassagyarmat, azaz négy olyan város 7. osztályos általános iskolás gyermekeinek a részvételével folytatódott a Honvédelmi Sportszövetség országos programja, a Bátrak Ligája versenysorozat, amelyekben Honvédelmi Sportközpont épül a jövőben.

http://honvedelmisport.hu/2018/12/17/batrak-ligaja-egy-bator-varosban-egerben-nagy-siker/
1599197292
Egy oroszlán szerepel a Bátrak Ligája elnevezésű játékos programsorozat logójában, és hétfőn, a győri dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban valóban oroszlánként küzdöttek a gyerekek. Pedig csak játszottak, versenyeztek egymással és persze önmagukkal. A Honvédelmi Sportszövetség közösségépítő, a hazafias neveléshez és a honvédelemhez kapcsolódó sportprogramja nyáron, Pécsen mutatkozott be, majd Újfehértón és Újbudán folytatódott sikerrel. A 6+2 fős csapatok a hevesi megyeszékhelyen is a legkülönbözőbb ügyességi és akadályversenyeket teljesítették a nap során. Amíg egy-egy csapat éppen nem a pályára volt beosztva, a gyerekek az előtérben belekóstolhattak a lézerlövészet rejtelmeibe, továbbá autós szimulátoron tehették próbára tudásukat.

1599197293
„Élvezetes verseny volt, küzdöttünk, jól éreztük magunkat. Bízom benne, ha lesz legközelebb is ilyen verseny, akkor is elhoznak bennünket a tanárok" – fogalmazott mosolyogva a Bátrak Ligája-pólójában büszkén feszítő szarvasi fiú, akinek szavaira bólogattak a társai. Mindezt látva az őket elkísérő tanár megfogadta, természetesen amint lehetőségük lesz, újra neveznek. És nem pusztán azért, mert a programban részt vevő iskolák 500 ezer forint értékű sportszerutalványt kaptak a Honvédelmi Sportszövetségtől, hanem magáért az élményért.

1599197293
Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a hazafias és honvédelmi nevelésért és az ezzel kapcsolatos beruházásokért felelős kormánybiztos nem véletlenül hangsúlyozta ismét, hogy ezeken a rendezvényeken mindenki nyertes: a gyerekek testileg, lelkileg és szellemileg is felfrissülnek, erősödnek. Ezek a készségek hosszabb távon azt a célt szolgálják, hogy kialakuljon egy egészséges egyéni nemzettudat, amely alapja lehet a tenni akaró közösségeknek.

1599197293
„Ti vagytok a jövő, ti formálhatjátok majd a jövőt. A Bátrak Ligájában, egy bátor városban szívvel-lélekkel küzdöttetek, mindenki odafigyelt a bajtársaira, a közösségeteket is erősítettétek, egyúttal legyőztétek saját magatok gyengeségeit. Minden résztvevőnek szívből gratulálok!  Az ilyen események, és a Honvédelmi Sportszövetség által a jövőben szervezett további programok célja az, hogy a sporton keresztül kialakuljon egy egészséges nemzettudat, amelyre alapozni lehet egy jó ügyben, egy nemzeti ügyben, a haza védelmében kialakított közösségek felépítésekor. Mert szülőföldünk csak egy van, semmivel sem pótolható értékünk" – szólt a fiatalokhoz a HS elnöke.

1599197294
Kimondott cél, hogy a fiatalokhoz közelebb kerüljön a honvédelem ügye, amelyben a sportos és ismeretterjesztő programok mellett hosszabb távon a honvédelmi sportközpontok is segíthetnek. A Bátrak Ligája-viadal díjátadása előtt a Honvédelmi Sportközpontokban rejlő lehetőségekről sajtótájékoztatót tartottak, amelyen dr. Simicskó István mellett Habis László Eger város polgármestere, dr. Nébald György, a Honvédelmi Sportszövetség általános alelnöke és Martonné Adler Ildikó, Eger alpolgármestere válaszolt a média kérdéseire.

1599197294
„Nem véletlenül ennek a négy városnak az iskolás gyermekei vettek részt a Bátrak Ligája negyedik viadalán, hiszen mindegyikben épül majd Honvédelmi Sportközpont – előrehaladt tárgyalásokban vagyunk, bízom benne, hamarosan elkezdődhet az építkezés is. A Honvédelmi Sportszövetség 2019-ben még intenzívebben, még több helyen, városban, településen igyekszik a jelentőségét, szerepét hangsúlyozni. Bízunk benne, hogy sikerül a Kárpát-medencei magyarságot megszólítanunk, és a Bátrak Ligája-sorozattal jövőre a határon túl is eljutni, így segítve az ott élő nemzettársainknak" – fogalmazott dr. Simicskó István.

1599197294
A részt vevő csapatok

Balassagyarmat: Kiss Árpád Általános Iskola, Dózsa György Általános Iskola, Szabó Lőrincz Általános Iskola

Szarvas: Benke Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Fő téri Általános Iskola

Sárospatak: Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Református Kollégium Gimnázium és Általános Iskola

Eger: Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Balassa Bálint Általános Iskola, Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Szent Imre Katolikus Általános Iskola