Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Elmegyek, futok egy 64-est”

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy | Fotó: a szerző |  2020. március 15. 17:15

Ez a mondat szinte már szállóigévé vált az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél. Sárközi Attila tizedes 2019. március 4-én távozott az élők sorából. Március 11-én az ő emlékére rendeztek futást a kaposvári alakulatnál.

1596077116

Március 11. – ezen a napon töltené be 40. életévét a logisztikai ezred egykori katonája. A sors nem adta meg neki, hogy ma ünnepeljen, fiatalon, 39. születésnapja előtt, hosszan tartó betegségben hunyt el.

Katonatársai, barátai tisztelettudó, jó embernek, jó katonának tartották, akinek mindene a sport, a futás volt. Számtalan versenyen, kihíváson, akadályversenyen vett részt és legtöbbször dobogós helyen végzett. Az alakulatnál híressé vált mondása az „Elmegyek, futok egy 64-est" – azaz 64 kört a sportpályán. Most a logisztikus katonák, Attila sporttársai futottak ugyanennyit, az ő emlékére. A távot egyénenként, alegység-kötelékben, párban-váltóban is teljesítették a futni vágyók. Nem versenyt rendeztek, hanem egy emlékfutást, melynek célja csupán az volt, hogy egy sportbarát, katonás megemlékezést tartsanak elveszített társuk tiszteletére. Az eseményen fát is ültettek a tizedes emléktáblája mellé.

Idén második alkalommal tartottak emlékfutást, a 2021-es évtől tervezetten már versenyszerűvé válik, amire nemcsak a kaposvári, hanem az összes katonai alakulat katonái is nevezhetnek, illetve a társszervek és a futni vágyó civilek is lehetőséget kapnak majd a 64-es teljesítésére.

1596077115
Címkéksport