Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győri siker Kecskeméten

Szöveg: Sályi Gergő őrmester |  2012. augusztus 28. 18:07

Kiválóan szerepeltek a győri katonák a Kecskeméti Honvéd Sportegyesület és az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis által szervezett szituációs (IPSC) lövészversenyen.

A kecskeméti rendőrség lőterén rendezett sporteseményen nemcsak a Magyar Honvédség katonái mérhették össze lőkészségüket, hanem a rendvédelmi szervek állományának tagjai is. Az IPSC (International Practical Shooting Confederation) szabályai szerint zajló versenyen a honvédek szolgálati fegyverükkel hajtották végre a lőgyakorlatokat, amelyek során a megfelelő találati számon és a pontosságon túl a gyorsaságra is törekedniük kellett, hiszen az eredmények értékelésekor a felhasznált időt is számításba vették a bírók. A háromfős csapatokban vetélkedő mezőnynek hat változatos pálya és minimum kilencvenkét lövés állt rendelkezésére, hogy eldöntsék, ki a legjobb.

A valósághű feladatokkal nehezített versenyről a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred férfi és női csapata plakettel, valamint oklevéllel távozhatott, hiszen a Bebesi-Tanyi Orsolya századost, Hantó Andrea zászlóst és Bogos Adrienn törzsőrmestert felvonultató női csapat első helyezést ért el, míg a Bebesi László századosból, Szabó Zsolt századosból és Szlobodnik Tamás századosból álló férfi együttes bronzérmet szerzett. Ráadásul Hantó Andrea zászlós a nők egyéni értékelésében is a legjobbnak bizonyult.

1595940650
 
1595940650