Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harcművészeti-önvédelmi nap a Zrínyi-laktanyában

Szöveg: Bagi László nyugállományú ezredes |  2017. április 1. 17:40

Harcművészeti-önvédelmi napot rendeztek a Honvéd Zrínyi SE harcművészeti szakosztályainak részvételével a laktanya tisztjelölti, hivatásos, dolgozói állománya, az érdeklődő családtagok, illetve a közeli általános és középiskolások részére és aktív részvételével március 30-án.

1596029779

A rendezvény célja, hogy felkeltse a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói és dolgozói, az MH Hadkiegészítési, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság, valamint az MH Ludovika Zászlóalj állománya érdeklődését a különböző harcművészeti és önvédelmi stílusok iránt, illetve, hogy minél többen vehessék és vegyék igénybe az egyesület kínálta sportolási lehetőségeket. Ez különösen a honvéd tisztjelölti állomány részére fontos, hiszen a honvédtisztképzés része az önvédelem és a katonai közelharc, amelyhez kiváló alapokat és kiegészítést nyújthatnak az egyesület harcművészeti szakosztályai.

1596029779

A résztvevők két helyszínen, délelőtti és délutáni edzésen ismerkedhettek több harcművészeti, önvédelmi stílussal: egyaránt belekóstolhattak a kyokushin karate, a defendo, az aikido és a kesztyűs K-1 stílusú edzések hangulatába, illetve a szambóba és a ju-jitsuba is. Az érdeklődő hallgatói állomány mellett az egyetem számos tanára is meglátogatta a rendezvényt.

1596029779

A rendezvényt Bagi László nyugállományú ezredes, 5. danos kyokushin mester, a Honvéd Zrínyi SE elnökségi tagja és a kyokushin szakosztály vezetője szervezte, ennek megfelelően a karateedzéseket ő vezette segítőivel. A defendo edzéseket Horváth János 6. danos kykushin mester, red szintű (fekete övnek megfelelő) oktató, a szambót Papp Imre, a Magyar Szambó Szövetség elnöke, a ju-jitsut Kovács Károly őrnagy, 5. danos mester, a NKE Katonai Testnevelési és Sportközpont tanára, a K-1-et Óvári Máté 1 kyus kyokushin karatés, az aikidót pedig az aikido-szakosztály mesterei tartották.

1596029779

A délelőtti edzés általános tetszést aratott mind a hivatásos állomány, mind a hallgatók és a tanárok körében, és többen is jelezték részvételi szándékukat a különböző edzéseken. Az edzéseken összesen több mint száz fő vett részt. A rendezvény sikere alapján a szervezők évente legalább egyszer, de igény szerint akár kétszer is megtartanák a jövőben a harcművészeti-önvédelmi napot.

1596029780