Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Feladatszabó értekezletet tartottak Szentendrén

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. április 1. 18:17

Értékelő és feladatszabó értekezletet tartottak a napokban Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.

1596029781

A rendezvényen részt vett Szabó László dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) megbízott parancsnokhelyettese, Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, Mikusi Zsolt ezredes, a Honvéd Vezérkar Kiképzési és Oktatási Csoportfőnökség oktatási osztályvezetője, Vanyur Tibor ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség, Katonai Igazgatási és Toborzó Osztály vezetője, valamint Papp András főtörzszászlós, az MH HFKP vezénylőzászlósa.

Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka elmondta: az idei év egyik kiemelt feladata a honvéd tiszt- és altisztjelöltek együttműködésének erősítése. Ennek kiemelkedő állomása volt a februárban, a németországi Hohenfelsben megrendezett nemzetközi gyakorlat, amelyen a tiszt- és altisztjelöltek közösen vettek részt. A parancsnok hozzátette: az altisztjelöltek júniusban zárógyakorlaton vesznek részt, amelyre nem volt példa az utóbbi években.

1596029781

A tábornok hangsúlyozta: az elmúlt évben az MH Altiszti Akadémia oktatási és kiképzési szerveinél összesen közel 2500 katona kapott valamilyen képzést vagy kiképzést. Az alakulat az idén tovább folytatja alaprendeltetéséből adódó feladatát, az altisztképzést valamint az alapkiképzést.

Mindemellett a Nemzetközi Alosztály tevékenysége is kiemelt fontosságú; e szervezet az elkövetkező hetekben tizenkilenc jordán katona számára rendez tanfolyamot a rögtönzött robbanóeszközök elleni védelem (C-IED) témakörben. A Katonai Testnevelési és Közelharc Módszertani Részleg pedig részt vesz a Magyar Honvédség közelharcszabályzatának kidolgozásában.

1596029781

Az alakulat évek óta kiemelt figyelmet fordít a hagyományteremtésre és hagyományápolásra. Ennek részeként július 8-án Szentendre főterén rendezik meg az altisztavatást, szeptemberben pedig a már hagyományosnak számító regionális katona-zenekari fesztivált. Az alakulat emellett részt veszt az immár harmadik alkalommal megrendezendő Őrzők napja elnevezésű programon is, amelyen a városban működő rendvédelmi szervek mutatkoznak be az óvodás és kisiskolás gyerekeknek.

A rendezvény végén – az elmúlt évek együttműködését és közös munkáját megköszönve – Bozó Tibor dandártábornok bronz Kossuth-szobrot adott át Vanyur Tibor ezredesnek.


Fotó: a szerző felvételei