Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Háromszázan a Szent László-meneten

Szöveg: Demény Andrea hadnagy |  2012. június 30. 10:21

Igazán nem panaszkodhattak az időjárásra azok, akik részt vettek az MH 25. Klapka György Lövészdandár, valamint a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület által szervezett 2012. évi Szent László-meneten. A szervezők a teljesítménytúrát az alakulat egykori katonája, az afganisztáni szolgálatteljesítés során hősi halált halt Kolozsvári György posztumusz hadnagy emlékének ajánlották fel.

Az idei Szent László-menet kijelölt távjainak közel háromszáz túrázó vágott neki; a két leghosszabbon, a hetven kilométeres aranytávon és az ötven kilométer hosszú ezüsttávon indulók június 28-án este nyolc órakor startoltak, míg a rövidebb távokon indulók és a tájfutók másnap reggel rajtoltak.

A hosszú távokon induló csapatok számára a legnagyobb kihívást a sötétben való tájékozódás jelentette, de komoly nehézséget okozott a péntek délelőtti hőség is. Ennek ellenére kiváló eredmények születtek, például az aranytávon a leggyorsabb csapat 14 óra 41 perc alatt ért célba.

A gyalogság védőszentjének napja alkalmából megrendezett túrán az MH 25. Klapka György Lövészdandár teljes lövészzászlóalja vállalta, hogy teljesíti a harminc kilométeres bronztávot. Az alegység katonái közül csak azok nem voltak ott a meneten, akik a június 29-i, pénteki – ugyancsak a Szent László-nap alkalmából − hagyományteremtő szándékkal megrendezett I. Magyar Nagytávolságú Lövészbajnokságon vettek részt Szomódon.

1595937978
 
1595937979
 

 
 Fotó: Szijjártó Jenő törzsőrmester