Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás verseny a Balatonnál

Szöveg: Csatári Zsanett zászlós |  2016. október 16. 11:51

Október 10-én tizennegyedik alkalommal rendezték meg Balatonalmádi-Káptalanfüreden az Országos Ifjúsági Honvédelmi Versenyt.

1596021618

A verseny fővédnöke a Honvédelmi Minisztérium, szervezője pedig a veszprémi Crimebox Bűnmegelőzési Egyesület és Lövészklub volt, melynek legfőbb tevékenységi köre a bűnmegelőzés, az ifjúság- és vagyonvédelem, a kábítószer használatának, az idősek áldozattá válásának megelőzése, valamint a közbiztonság növelése. Mindezen célok megvalósítása érdekében az egyesület több mint egy évtizede szervez országszerte sport- és szabadidős programokat, nyári sport- és szaktáborokat. Az egyesület számára fontos a katonai nevelés, a Magyar Honvédség népszerűsítése.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) veszprémi központjának katonái a parancsnokság megalakulása óta részesei a minden évben megújuló sporteseménynek, melynek színvonalas lebonyolításához az MH 54. Veszprém Radarezred állománya is hozzájárul. Míg a „radarosok" a hatástalanított fegyvereket mutatták be a diákoknak, és tereptárgyakat kerestek tájoló segítségével, addig a toborzók légpuskalövészettel próbálták a csapatokat hozzásegíteni a végső győzelemhez.

1596021618

A megmérettetésen 2 korcsoportban versengtek a fiatalok. A 11 középiskolás és 5 általános iskolás csapat egyike sem távozott üres kézzel. Az MH KIKNYP idén is megjutalmazta a lövészetet legeredményesebben végrehajtó csapatot: ezúttal a Széchenyi István Baptista Gimnázium kapta a különdíjat. Az abszolút nyertes a várpalotai Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégium lett, ahol évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a honvédelmi nevelésre, a katonai pálya iránti figyelem felhívására.

A győztes csapat vesz részt az Országos Haditorna Verseny tavaszi döntőjén.

1596021618

Fotó: 3. TÉK