Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra magyar bajnokok a szolnoki ejtőernyősök

Szöveg: R. R. |  2012. augusztus 1. 7:23

A világ és az ország természetesen az olimpia lázában ég, de a nem olimpiai sportágak versenyzői is folytatják versenyeiket. Ezek egyike volt a július 27–29. között, a Kaposvár melletti Kaposújlak repterén megrendezett 50. Ejtőernyős Célbaugró Magyar Nemzeti Bajnokság. A versenyről a szolnoki katonacsapatok arany- és ezüstéremmel tértek haza.

1595939443
Az időjárás nem kegyelmezett a résztvevőknek, hiszen a bajnokság ideje alatt végig 30 Celsius-fok fölötti kánikula volt, ráadásul az élénk szél és az ezzel együtt járó erős termikus feláramlások és turbulens légörvények nagyon nehézzé tették a versenyt. 

A Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület két csapattal vett részt a versenyen és az elmúlt évek „hagyományainak" megfelelően, most is megszerezték a csapatversenyben az első és a második helyet.

Magyar nemzeti bajnok lett az Orsy László, Hirschler Gábor, Olenyik Roland, Varga Tamás összetételű csapat, az ezüstérmet pedig a Kollár Gábor, Bánszki Tamás, Réczi Attila, Gál Szabolcs összeállítású csapat szerezte meg . A két csapat között mindössze egyetlen centiméter volt a különbség!

Az egyéni küzdelemben Olenyik Roland végzett az élen, a második helyet Hirschler Gábor, a harmadikat pedig Réczi Attila szerezte meg. A dobogóról éppen csak leszorult Bánszki Tamás és Varga Tamás, akik a megosztva végeztek a negyedik helyen, míg Kollár Gábor a hatodik lett.

„A Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sport Egyesület csapatai és tagjai megőrizték veretlenségüket a nemzeti bajnokságon. Büszkeségünket fokozza, hogy a katonák folyamatosan tudják igazolni és bizonyítani felkészültségüket a Magyar Honvédségen kívül is, példát mutatva kitartásból és szorgalomból" – tudtuk meg az egyesület elnökétől, dr. Ruszin Romulusz ezredestől.

1595939444

 Fotók: A szerző felvételei