Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sportnapot tartottak az anyagellátóknál

Szöveg: Prodán András | Fotó: Tóth Attila őrnagy |  2022. április 23. 9:10

Csapatünnepe és jogelőd szervezetének hetvenhét évvel ezelőtti megalakulása alkalmából rendeztek sportnapot az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) Újszász utcai laktanyájában április 20-án.

Sportnap_MH_ARB (1)

A sportnapot Dolányi Sándor ezredes, az MH ARB parancsoka nyitotta meg. Külön köszöntötte a rendezvény meghívott vendégét, Keller Józsefet, a Ferencvárosi TC egykori válogatott futballistáját, aki maga is a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos katonája. Az eredményhirdetésen a díjakat Márki Miklós alezredes, parancsnokhelyettes és Keller József együtt adta át.

Sportnap_MH_ARB (4)

A Hadműveleti és Kiképzési Osztály által megszervezett sportnapon futballmérkőzésre, futóversenyre, és különböző kategóriákban csapatversenyekre lehetett nevezni.

A csapatversenyben - sorverseny, 3 200 méteres váltófutás és kisbusz-húzás számokban - a „Még 10 másodperc” (MH ARB vezetőszervek, Mátyásföld), a „Flúgos Futam” (MH ARB KR, Veszprém) és a „Kritikus Tömeg” (MH ARB KR, Veszprém) elnevezésű csapatok állhattak fel a dobogóra. Az egyéni versenyben résztvevők lőszeresláda-cipelés és gyakorlókézigránát-dobásban mérhették össze tudásukat. A focibajnokság női csapatai közül az Újszász utcai „Aranylábúak” lettek az elsők, a férfiaknál pedig Táborfalva csapata végzett az élen, így ismét elvihették a vándorkupát. Veszprém bázisparancsnokság ezüstérmet vehetett át, harmadik helyen pedig a parancsokság által állított csapat végzett, továbbá a játékosok közül a legjobb kapus és a legjobb mezőnyjátékos is különdíjban részesült. 

A rendezvényt az AngyalBourbon zenekar tette színesebbé, a sportolásban elfáradtak számára pedig az MH ARB Bánk Kiképzési, Oktatási és Regeneráló Központ munkatársai készítettek ízletes palacsintát.

Címkéksport