Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai egyeztetésen vettek rész az érdekképviseletek vezetői

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: HM Humánpolitikai Főosztály |  2021. május 19. 17:45

Szakmai egyeztetésen találkozott Győri Péter Pál ezredessel, a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztályának vezetőjével Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, valamint Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete elnöke a napokban, Budapesten, a tárca Balaton utcai objektumában.

szakmai_egyeztetés (2)

A megbeszélésen – az aktuális humánpolitikai kérdéseken túl – szó esett a katonák és a honvédelmi alkalmazottak leterheltségét az utóbbi két évben jelentősen befolyásoló, kiemelt feladatokról, valamint a személyi állomány 2022. évi egyes juttatásainak lehetséges fejlesztési irányairól.

Az érdekképviseletek elnökei szóltak a katonák és honvédelmi alkalmazottak hangulatát befolyásoló tényezőkről, valamint megfogalmazták a személyi állomány megtartása és elégedettségük további fenntartása érdekében hasznosnak ítélt javaslataikat.

A főosztályvezető támogatásáról biztosította az érdekképviseletek vezetőit és ígéretet tett arra, hogy a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) következő ülésén az egyeztetés eredményéről, valamint a már megkezdett kidolgozó munka irányairól a minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára átfogó tájékoztatást ad.

szakmai_egyeztetés (1)