Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Számvetés a nyugdíjas katonai klub munkájáról

Szöveg: Demeter Ferenc |  2010. január 21. 23:23

A Fegyveres Erők és Testületek Veszprémi Nyugállományúak Klubja 39. alkalommal tartotta meg a közgyűlését. A közgyűlésen az elnökség beszámolt az elmúlt évben végzett munkájáról, valamint új elnökséget és tisztségviselőket választottak.

A rendezvényen részt vett és köszöntötte a nyugdíjasokat Benkő Tibor
altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka. A közgyűlés vendégeit, valamint a nyugdíjas klub megjelent tagjait Szolnoki János nyugállományú ezredes köszöntötte. Elmondta, hogy a 2009-es évben 29 új taggal bővült a szervezet. Ezt követően név szerint mutatta be a közgyűlésnek az új tagokat.

A napirendek elfogadását követően Samu Imre nyugállományú ezredes, a klub elnökhelyettese ismertette az elnökség beszámolóját, a 2009. évi feladatok teljesítéséről. A beszámoló érintette az együttműködést a többi nyugdíjas szervezettel, a klub működési és gazdasági feltételeit, a szabadidős programokat, ezen belül a klubélet szervezettségét.

A beszámolót követően következtek a hozzászólások, majd a társadalmi munkában kimagasló teljesítményt nyújtók elismerése. Veszprém városért elismerő kitüntetést adott át öt aktivistának Debreczenyi János Veszprém Megye Jogú Város polgármestere és emléktárgyakat adományozott Benkő Tibor altábornagy ÖHP parancsnoka, valamint Kovács Sándor ezredes, a Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság parancsnoka.

 

A rendezvény középpontjába ezt követően Lelle Béla nyugállományú ezredes került, aki 20 évvel ezelőtt vette át a nyugdíjas klub vezetését. Az elnök munkáját méltató beszédekben hangsúlyozták. Alapító tagja a klubnak, amely 1971-ben 18 taggal jöttek létre. Ám most – egészségügyi okokból – visszavonul a tisztségből, ám továbbra is aktívan részt kíván venni a szervezet munkájában

Benkő Tibor altábornagy úgy ítélte meg, hogy a veszprémi szervezet mozgalmas és eredményes évet zárt. A parancsnoki vezetés nevében kérte, a nyugdíjas szervezetek segítsék azzal a katonai vezetők munkáját. Felajánlotta azt a lehetőséget, hogy a nyugdíjasok látogassanak el Székesfehérvárra és ismerjék meg a munkájukat.

 

Lelle Béla megköszönte, hogy a szervezetnek húsz éven keresztül a vezetője lehetett, valamint a mostani megemlékezést és a méltató szép szavakat.

A közgyűlés utolsó részében újra választották elnököt, elnökséget és tisztségviselőket, valamint a jelen lévők, Lelle Bélát egyhangúlag tiszteletbeli elnökké választották.