Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Autógyilkos napon futottak be másodikként

Szöveg: Kánya Andrea |  2010. január 21. 22:15

A Honvéd Dream Team a csütörtöki napon nagyon jól teljesített a Budapest-Bamakón: bár meggyűlt a bajuk a porral és a meleggel, így is második helyen értek be a célba. „Autógyilkos pálya volt a mai”, mondta a honvedelem.hu-nak telefonon Bálint Zoltán, a Dream Team pilótája.

A csapat csütörtök este a marokkói Tinerhirből jelentkezett, miután több mint 360 kilométert levezettek. – Szerencsére otthagytuk a dűnéket, ám nem sokáig örülhettünk, hiszen itt kő, szikla, por és meleg várt ránk. Autógyilkos pálya volt a mai – mondta a honvedelem.hu-nak telefonon Bálint Zoltán, a Dream Team pilótája. Ám hiába a sok akadály, a Honvéd Dream Team a csütörtöki napon remekelt: az összes pontot sikerült összegyűjteni, és végül másodikként érkeztek be a célba.

Bálint Zoltán elmondta, a tempó feszített, hiszen általában hajnali öt órakor kelnek, hét órakor pedig már útnak is indulnak.
Érdeklődésünkre, miszerint mikor és mit tudnak ilyen iram mellett enni, Bálint Zoli azt mondta: – Csupán akkor állunk meg – pillanatokra -, mikor épp feladatot kell teljesíteni és pontot kell gyűjteni, ezen kívül folyamatosan haladunk, így marad a keksz, a chips és a csoki, de esténként tudunk normálisan étkezni  – mondta a pilóta, aki azt is elárulta, hogy a hosszútávú verseny titka a kipihentség: – Az európai szakaszokon szállodában laktunk, Merzougában azonban sátoroztunk, és ott nem is tudtuk igazán kipihenni magunkat. Ma szerencsére találtunk egy kis hotelt, és kivettünk egy szobát.

A Honvéd Dream Team triója – Bálint Zoltán, Gazdag Ákos és Barkó István – a pilóta elmondása szerint egyetért abban, hogy ez életük legnagyobb kalandja. – De azért nagyon jó lesz majd hazamenni – tette hozzá.

A 2010. január 16. és január 19. közötti összesített eredmények alapján a 111-es rajtszámú Honvéd Dream Team a 7. helyen áll.

1595895925
 

CímkékNATOSzikla