Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szarajevóban tüntették ki a győri katonákat

Szöveg: Andor Tamás õrnagy |  2010. január 15. 9:19

Ünnepélyes sorakozó és a sikeres békefenntartó tevékenységért adományozott EUFOR ALTHEA érdemjelek átadása jelezte, hogy végéhez közeledik az EUFOR 5. váltásának szolgálata Szarajevóban, Bosznia-Hercegovina fővárosában.

Az Európai Unió első békefenntartó missziójának egyik meghatározó erejét alkotó magyar kontingensben tizenegy győri katona is szolgál, akik Siposs Ernő Péter ezredes, az Összhaderőnemi Parancsnokság haderőtervezési főnöke, mint nemzeti rangidős elismerő szavait követően szintén átvehették teljesítményükkel kiérdemelt elismerésüket.

A rendezvényt, melyet Varga Sándor őrnagy, a kontingens parancsnoka vezényelt, megtisztelte jelenlétével Juan Antonio Diaz Cruz dandártábornok, az EUFOR erők parancsnokhelyettese és Gerhard Kemmler dandártábornok, az EUFOR erők törzsfőnöke, akik a sorakozót követően megtiszteltetésnek vették a győri katonák felkérését egy közös fénykép elkészítéséhez.

A kitüntetetteknek meghívottként elismerését fejezte ki Könczöl Ferenc alezredes, az ezred törzsfőnöke, aki november óta a szarajevói EUFOR parancsnokság törzsigazgatói beosztását tölti be. A rendezvény állófogadással és kötetlen beszélgetéssel ért véget.

1595895636