Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szarvason is elindul a Honvéd Kadét Program

Szöveg: Kiss Károly főtörzsőrmester | Fotó: Für Henrik / Békés Megyei Hírlap |  2022. június 24. 13:41

Impozáns környezetben, a Szarvas Város Polgármesteri Hivatalának otthont adó egykori Lengyel-palotában írták alá a Honvéd Kadét Programhoz Békés megyében nyolcadikként csatlakozó Vajda Péter Evangélikus Gimnázium együttműködési megállapodását a közelmúltban.

szarvasbelso

A Magyar Honvédség részéről Vanta Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka látta el kézjegyével a dokumentumot. Beszédében az ezredes hangsúlyozta: a program kiemelt célja, hogy a Magyar Honvédség nyújtotta lehetőségekről információkat adjon át. Ugyanakkor a sorkatonai szolgálat 2004-ben történt felfüggesztését követően egyfajta betekintést is ad a katonai hivatás zárt világába.

A középiskola intézményvezetője, Kitajkáné Szántai Mária beszédében kiemelte: nagymúltú intézményként mindig törekedtek arra, hogy tanulóinak minél szélesebb körű lehetőségeket nyújtsanak. Mint mondta: fontosnak tartja, hogy a Honvéd Kadét Program még fogékonyabbá tegye a fiatalokat a honvédelem ügye iránt.

szarvasnyito

Az esemény házigazdájaként Babák Mihály polgármester úgy fogalmazott: örömmel tölti el, hogy a 220 éves múltra visszatekintő gimnázium repertoárja a Honvéd Kadét Programhoz történő csatlakozással tovább bővül. Véleménye szerint a diákok még tartalmasabban tölthetik el középiskolás éveiket és újabb - a mai kor követelményeinek megfelelő - ismeretekkel vértezhetik fel magukat. A polgármester hozzáfűzte, hogy a Békés megyében elsőként Szarvason épülő Honvédelmi Sportközpont várhatóan őszre készül el, és kiváló technikai háttérrel erősítheti meg a városban is útnak induló programot.