Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Százharmincnégyen adtak vért Székesfehérváron

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dánielné Csiszár Nóra |  2021. június 7. 16:12

Százharmincnégy önkéntes adott vért a napokban, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred szervezésében megtartott, 98. alkalommal megrendezett véradó napon, Székesfehérváron.

20210607-mh43-veradas (1)

A véradás nemes ügy, hiszen egy donor három ember életét mentheti meg. Nem véletlenül támogatja kiemelten az alakulat véradó programjait az ezred parancsnoka, Vokla János ezredes.

A Tombor István Sportcentrumban megtartott véradó napon az ezred katonái és honvédelmi alkalmazottai mellett a Magyar Honvédség Parancsnokságáról, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljtól, valamint a Székesfehérváron települt NATO Erőket Integráló Elemtől (NFIU), illetve a Közép-Európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságtól (HQ-MNDC) is érkeztek önkéntesek.

20210607-mh43-veradas (2)

Csepeli Gyula honvédelmi alkalmazott nemrég adott századszor vért. Ezúttal fia, Krisztián is követte példáját, ő első alkalommal nyújtotta karját, amit az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete az első véradónak járó emléklappal jutalmazott.

A Véradó nap lebonyolításában Molnár Dorottya, a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezetének koordinátora, valamint Grell Norbert főtörzsőrmester segédkezett.

20210607-mh43-veradas (3)
Címkékvéradás