Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Székesfehérvárra érkezett a „könyvvonat”

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. október 8. 6:04

A Zrínyi Kommunikációs Kft. „könyvvonata” Székesfehérvár állomáson állt meg: a MH Összhaderőnemi Parancsnokságán kért bebocsáttatást, hogy könyveit együttesen ajándékozza az ÖHP, a MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj és a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred közös könyvtárának.

A tisztelet- és ajándékpéldányokat az ÖHP nevében és Kovács József tábornok-ÖHP parancsnok megbízásából Pintér Zoltán vezérőrnagy és Visi Tibor ezredes, az ÖHP parancsnoki iroda vezetője, a Légierő Csapatok parancsnoka, a 43. nevében Nagy Lajos mérnök alezredes, megbízott parancsnok, a vegyivédelmisek nevében pedig Miklovich János alezredes, parancsnokhelyettes vette át – parancsnokuk, Szombati Zoltán ezredes éppen az iszapár okozta károk elhárítását irányította a helyszínen.

A könyvtár részéről Makó Anita könyvtárvezető, és Sümegi Timea, kulturális és rendezvényszervező főmunkatárs mondott köszönetet az értékes ajándékért, melyet a könyvtárban olvasó katonák, tisztjeik azonnal kézbe is vettek. A könyvek nem csak a könyvtárt gazdagítják, hanem ha parancsnokaik úgy látják, katonáik ajándékozására is használhatják. „Nagyon jó lenne, ha így lenne" – mondta a Zrínyi ügyvezetője, megismételve a könyvvonatról ismert szlogent: „A magyarságnak a szívben, a szalonnának a zsírban, a könyvnek pedig nem a polcon, hanem a kezekben van a helye."

 

 

 

Fotó: Galovtsik Gábor