Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szenes Zoltán balti kitüntetése

Szöveg: Egri Magdi |  2010. november 17. 12:32

November 1-jén a Balti Védelmi Akadémia Érdemérem kitüntetést adományoztak dr. Szenes Zoltán egyetemi tanárnak Tartuban (Észtország) a tanintézet akadémiai tanácsadó testületének ülésén. Gundars Abols tábornok, akadémiaparancsnok méltatta Szenes tábornok félévtizedes oktatómunkáját, konstruktív hozzájárulását az akadémiai képzés korszerűsítéséhez.

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanára 2005-től minden évben stratégia-alkotás, védelmi tervezés és haderő-átalakítás témakörökben tart előadásokat a felsőfokú vezetői tanfolyam balti és külföldi hallgatói részére. 2007-ben kapott vendégprofesszori címet, 2010-től pedig részt vesz az akadémia nemzetközi tanácsadó csoportjának munkájában.

A Balti Védelmi Akadémia (Baltic Defence College) a három balti ország (Észtország, Lettország és Litvánia) által közösen fenntartott, balti és nemzetközi tanári állománnyal működő, NATO által is akkreditált tanintézete, amely a három balti ország (és az együttműködő partnerországok) tisztjei és köztisztviselői számára elsősorban összhaderőnemi felkészítést végez, angol nyelven. Az ünnepi ülésen Érdemérem kitüntetésben részesült még Prof Matthew Uttley, a londoni King’s College védelmi tanulmányok tanszékének vezetője.