Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentesen tartották a vezetői értekezletet

Szöveg: Tabiné Darabos Anna Ágnes őrnagy | Fotó: Janó Miklós őrmester |  2022. július 15. 19:35

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred adott otthont a szárazföldi haderőnem negyedéves vezetői értekezletének július 12-én, Szentesen.

Szentes_vezetői (5)

Az értekezlet előtt, a közös bemelegítést követően, dr. Lippai Péter dandártábornok, a szárazföldi haderőnem szemlélője diktálta a futótempót az alakulat reggeli testnevelés foglalkozásán.

A szárazföldi szemlélő által összehívott és vezetett értekezleten a haderőnemi szemlélőség vezető állománya, a szárazföldi katonai szervezetek parancsnokai és vezénylőzászlósai vettek részt.

Szentes_vezetői (6)

A megnyitón Lippai tábornok elmondta: nagyon fontosnak és hasznosnak tartja az értekezletek „kihelyezését”, vagyis azt, hogy mindig más-más katonai szervezetnél rendezik meg, mert ez kiváló lehetőség a munkakapcsolatok erősítésére, valamint a fogadó alakulat mindennapjainak, feladatainak és technikai eszközeinek mélyebb megismerésére. Köszönetet mondott a műszaki ezrednek azért, hogy az ebben az évben először megtartott szemlélői értekezlet házigazdájaként nem csak a helyszínt biztosították, hanem statikus és dinamikus bemutatóval készültek a többi szárazföldi alakulat képviselői számára.

Az értekezlet során a katonai szervezetek parancsnokai beszámoltak az elmúlt és a következő negyedév feladatairól, majd a szemlélő értékelése és feladatszabása után, a résztvevők megtekintették az ezred főbb technikai eszközeit, illetve részt vettek egy rövid búvárbemutatón az alakulat búvárkiképző bázisán.

Szentes_vezetői (15)

A nap záróeseményeként a németországi Munsterből, gyalogsági harcjármű tesztelő és rendszeresítő kiképzésről hazaérkezett katonák beszéltek tapasztalataikról. A kiképzett katonák által megszerzett elméleti és gyakorlati tapasztalatok, ismeretek szakmai körben történő megosztása, átbeszélése és a tapasztalatok feldolgozása kiemelten fontos és jelentős, hiszen a Magyar Honvédség és kiemelten a szárazföldi haderőnem életében, a közeljövőben jelentős változást és előrelépést jelent a LYNX gyalogsági harcjárművek rendszerbe állítása. Lippai dandártábornok elmondta: a munsteri kiképzés tapasztalatfeldolgozását szélesebb körben, a Magyar Honvédség más szakmai területi képviselőinek részvételével folytatják.