Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentesi katonák a Zsoldosban

Szöveg: Kovács Dóra Eszter |  2011. október 25. 19:19

Szentesen, a Zsoldos Ferenc Középiskolában és Szakiskolában már évek óta megrendezik a „Zsoldos-napok” elnevezésű programsorozatot. A diákok két napon keresztül különböző foglalkozásokon, előadásokon, sporteseményeken vehetnek részt. A rendezvényen – idén először – az MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és a szegedi Toborzó- és Érdekvédelmi Iroda katonái is képviseltették magukat.

A megnyitó után kezdődött a Katonák terepe című látványos kiállítás és bemutató. Az érdeklődők kisfilmeket nézhettek a műszaki katonák tevékenységeiről, a kiállított tablókról pedig megismerhették a szentesi alakulat névadójának történetét és az alegységek feladatait.

A szegedi toborzóiroda képviselői tájékoztatást adtak a Magyar Honvédségről, a katonaélet sokszínűségéről, és nagyon sokszor válaszoltak arra a kérdésre is: „hogyan lehetek katona?" Az érdeklődő fiatalok kézbe vehettek különböző fegyvereket, felvehették a repeszálló mellényt, megtapasztalva annak súlyát.

Különösen a KatonaSuli program keretein belül tanuló katona-rendész osztályokba járó fiúk igyekeztek bizonyítani fizikai rátermettségüket, azzal, hogy a repeszálló mellényben ki mennyi fekvőtámaszt tud szabályosan megcsinálni.

A délelőtt fő látványossága a Németh Róbert őrvezető és csapata által tartott közelharc-bemutató volt, amelyet a látogatók sokszor lélegzetvisszafojtva figyeltek.

A rendezvény második napján a műszaki ezred egészségügyi központja is bekapcsolódott a programokba. A jelenlévők feleleveníthették általános egészségügyi ismereteiket.

 Fotó: A szerző felvételei