Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szeptembertől indul a Mentor Rendszer a Zrínyin

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. augusztus 20. 6:20

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem az ösztöndíjas tisztjelöltek hivatástudatának erősítése, civil kapcsolatainak kialakítása, a tiszti pályára történő felkészítésük segítése érdekében a 2009. szeptemberében kezdődő tanévben Mentor Rendszert vezet be, és várják mindazok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a programban.

2009 szeptemberében bevezetésre kerül a Mentor Rendszer a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, mely a katonai pályára való felkészítést hívatott segíteni. A szisztémában az ösztöndíjas katonahallgatókat, egy vagy több „mester", nyugdíjas katonatisztek, tábornokok, illetve a katonai pálya iránt elkötelezett civil személyiségek segítik a hadseregbe való beilleszkedésben, hivatástudatuk erősítésében.
A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem a rendszer sikeres működése érdekében a lehető legmegfelelőbb mentorokat kívánja megtalálni erre a tevékenységre, akik valóban elhívatottságot, felelősséget éreznek a jövő katonatisztjei iránt, s várja azok jelentkezését, akik szívesen vállalnának mentori feladatot.

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem az ösztöndíjas tisztjelöltek hivatástudatának erősítése, civil kapcsolatainak kialakítása, a tiszti pályára történő felkészítésük segítése érdekében a 2009. szeptemberében kezdődő tanévben Mentor Rendszert vezet be. A Mentor Rendszer Védnöki Testületét az 1990 utáni időszak vezérkar főnökei, MH parancsnokai alkotják (Lőrincz Kálmán vezérezredes, Dr. Deák János vezérezredes, Dr. Végh Ferenc vezérezredes, Fodor Lajos vezérezredes, Dr. Szenes Zoltán vezérezredes és Havril András vezérezredes, vezető mentor: Dr. Ronkovics József vezérőrnagy), és a rendszer Tömböl László mk. vezérezredes, vezérkar főnök támogatásával jött létre.

Társadalmi mentorok lehetnek mindazon nyugállományú katonatisztek, tábornokok, illetve a katonai pálya iránt elkötelezett civil személyiségek, akik vállalják, hogy külső segítőként személyes példamutatásuk által, a hallgatókkal, illetve a hallgatók nevelőivel, parancsnokaival rendszeres kapcsolatot tartva támogatják 1 vagy 2 tiszti hallgató felkészülését választott hivatásukra.

A ZMNE kéri mindazokat, akik úgy érzik, hogy a megfogalmazott feltételeknek megfelelnek, felelősséget éreznek a minőségi tisztképzés megvalósításáért, és vállalják, hogy a mentoráltnak a katonai pálya iránti elkötelezettségének, motivációjának kialakításában, illetve elmélyítésében aktív szerepet vállalnának, jelentkezzenek a mentorálási feladatra. A Mentor Rendszer alapelveit tartalmazó dokumentum, illetve a mentor-jelentkezési lap az itt található linkről letölthető.

Akik elkötelezettséget éreznek a mentorálási feladat vállalására, elsősorban
e-mailben küldjék el jelentkezésüket az egyetemre, melyben adják meg elérhetőségeiket (név, cím, telefon, e-mail cím), valamint rövid szakmai önéletrajzukat.

Jelentkezés e-mail címe: [email protected]

Lehetőség van regisztrálni a ZMNE honlapjáról letölthető jelentkezési lap útján is. Érdeklődni személyesen Papula Évánál lehet a 06 1 432 9000 / 29-081 telefonszámon.

Címkékmentor