Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szerződéseseket várnak

2007. november 20. 11:11

Bár sokan jelentkeznek, nem mindannyian felelnek meg a szigorú követelményeknek, hogy katonák lehessenek. Míg néhány évvel ezelőtt néhányan inkább elkerülték volna, a katonaságot, addig msotanában egyre vonzóbbá vált a pálya. Felvétel pedig van!

Szentesen illetve Hódmezővásárhelyen például csaknem 300 katonára lenne még szükség. Leginkább lövészeket, gépkocsi- és harcijármű-vezetőket keresnek.

Ám nem könnyű megfelelni a katonai elvárásoknak.

Március óta több mint 800-an jelentkeztek, ebből eddig 250-en feleltek meg a fizikai, pszichológiai és az egészségügyi alkalmassági vizsgálatokon.

„Vásárhelyet kiemeli és talán még vonzóbbá teszi más alakulatnál, hogy rendszeresen járnak misszióba. Ez azt jelenti, hogy egy katona akár évente, másfél évente ki tud jutni külföldre, akár Koszovóba, akár Szarajevóba, vagy más műveleti területre is" – mondta Farkas Imre, a Zrínyi Miklós Laktanya parancsnoka.

A felvétel folyamatos, és láthatóan egyre több nő jelentkezik, hogy katona lehessen. A hódmezővásárhelyi laktanyában minden szerdán toborzónapot, vagyis nyíltnapot tartanak azért, hogy a jelentkezők közelebbről megismerkedhessenek a szerződéses katonák életével.

(forrás: RTL Klub)