Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szimulációs és kiképző központot adtak át Tatán

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Horváth Sztaniszláv, Kormány Gábor |  2023. október 13. 14:42

Átadták az MH Klapka György 1. Páncélosdandár felújított kupolaépületét Tatán, amelyben a PzH 2000 önjáró lövegek és később a Leopard A7-es tankok toronyszimulátora kap helyet.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az október 13-ai, pénteki szalagátvágás előtt elmondta, az új kiképző és szimulációs központ átadásával olyan képesség jelent meg a Magyar Honvédségben, amely ebben a formában eddig nem létezett. A berendezések használatba vételével, valamint az új lövegekkel a tüzér szakma visszakapta az eszközeit és szimulátorokban begyakorolhatja a használatukhoz szükséges képességeket – emelte ki a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf szólt arról is, hogy Tata lesz az „Embert a vasra” toborzóprogram következő állomása. A hódmezővásárhelyi páncélozott gyalogdandár első gránátos zászlóaljánál szerzett tapasztalatokat felhasználva hamarosan hasonló módon fejlesztik a tatai páncélosdandár tüzérképességeit.

Az alakulat által kiadott sajtóanyag szerint a Kupola néven ismert, 20-as számú épület felújítása során oktatótermeket alakítottak ki, amelybe tüzér felderítő és löveg szimulátort telepítettek, valamint helyet kapott egy digitális tűzvezető rendszert oktató terem és a harcjárművezetők kiképzését szolgáló szimulátor.