Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szíria – a határon gyakorlatozott a török hadsereg

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. augusztus 16. 17:17

Újabb hadgyakorlatot hajtott végre a török hadsereg a szíriai határ közelében kedden, miközben a két ország közötti viszony a Szíriában dúló polgárháború miatt egyre romlik – közölte az Anatolia török hírügynökség.

A török hadsereg tankokkal, korszerű csapatszállító járművekkel és harcászati rakétakilövőkkel vonult fel gyakorlatozni az Öncüpinar nevű határállomásnál a dél-törökországi Kilis tartományban. A közelmúltban több hasonló gyakorlatra került sor a szíriai határ közelében.

A

török média szerint a kormány a gyakorlatot erőfitogtatásnak szánta Damaszkusszal szemben, mivel Ankara a szíriai kormányt tartja felelősnek azért, hogy a szíriai kurdok már a két ország közötti határon átkelve is hajtanak végre támadásokat Törökország ellen.

Ankara és Damaszkusz kapcsolata történelmi mélypontra süllyedt, amikor a szíriai hadsereg júniusban lelőtt egy török vadászgépet. A török kormány ezt követően ellenségként bélyegezte meg Szíriát, amely viszont azt állítja, hogy Ankara támogatja a szíriai rezsimet megdönteni kívánó „terroristákat".