Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábornokok látogatása

Szöveg: Szurmay Zoltán õrnagy |  2010. január 14. 11:37

Huber Norbert osztrák dandártábornok, a KFOR törzsfőnökének korábbi támogató helyettese, (DCOS SPT) és az őt váltó Yazigli Cevat török dandártábornok január 12-én tett látogatást a Villaggio Italia táborban. A logisztikai vezetők helikopterrel érkeztek a Többnemzeti Harccsoport – Nyugat (MNBG-W) Pec-i bázisára.

A nyugati katonai szervezet átalakulását követően ez volt az első hivatalos vizit.

A két magas rangú katona útjának célja az volt, hogy az átadás-átvétel részeként megköszönjék az MNBG-W és elődje az MNTF-W missziósainak az átszervezés érdekében végzett munkáját, logisztikai tevékenységét. Egyúttal személyesen is bemutatkozott Yazigli Cevat, az új támogató helyettes.

A tábornokokat az MNBG-W parancsnokságának épülete előtt a harccsoport január 10-én kinevezett új parancsnoka, Vincenzo Grasso ezredes fogadta. Ezt követően Boczák Attila alezredes, a West logisztikai és személyügyi főnöke (S4/1) tájékoztatta az új és a korábbi DCOS SPT-t az átalakulás logisztikai helyzetéről, a jelenlegi állapotokról és a harccsoport előtt álló feladatokról.

A KFOR Parancsnokság támogató helyettesei az átadás-átvétel során megismerkednek mind az öt koszovói katonai felelősségi terület feladataival, tájékozódnak az előttük álló feladatokról.

1595895631
 

1595895631
 

Fotó: Fülöp Gábor törzsőrmester