Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Támogatók a szimulációs központban

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. február 18. 12:46

Az MH Támogató Dandár vezénylő zászlósai, valamint a kiképzéssel foglalkozó tiszthelyettesei tettek látogatást a napokban az MH Bakony Harckiképző Központ Szimulációs Gyakorló Központjában. A látogatás célja a Magyar Honvédségben rendszeresített szimulációs rendszerek – MARS-MARCUS, illetve MILES – alkalmazhatóságának megismerése volt.

A harckikiképző központ parancsnok-helyettese, Hódosi László őrnagy rövid tájékoztatóját követően bemutatatták az informatikai alapokon nyugvó, valamint hálózati kapcsolatokon keresztül működő szimulációs rendszereket és alkalmazásokat

A látogatók ezt követően megtekintették a hajmáskéri, “nullaponti" gyakorlótérre telepített szimulációs rendszert, amely – lézeres technológiák alkalmazásával – képes átfogó szimulációs gyakorlatok levezetésére.

A szakmai látogatás egy folyamat kezdete volt, melynek célkitűzése a Bakony Harckiképző Központ szimulációs rendszerei által nyújtott alkalmazások beillesztési lehetőségeinek vizsgálata a Támogató Dandár kiképzési tevékenységébe.