Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Végeztek a keresztféléves tiszthelyettesek

Szöveg: Varga József |  2008. február 18. 13:30

A szentendrei MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola 2008. február 15.-én ünnepi állománygyűlés keretében kibocsátotta a 2007/2008- as tanévben zászlósi kiegészítő alapképzésen parancsnoki, harc-és gépjármű technikai, valamint a 2007-2008-as tanévben keresztféléves képzési rendben honvéd tiszthelyettes szakon gépjárműszerelő, élelmezési ellátó, felderítő, lövész ágazaton végzett állományt.

A kibocsátó ünnepségen azok a hallgatók sorakoztak fel az MH KKB, az MH KPTSZI vezetői, illetve az elöljáró szervek és Szentendre Város Önkormányzata képviselői előtt, akik maradéktalanul eleget tettek az előírt tanulmányi és vizsgakötelezettségeiknek.

Az OKJ (Országos Képzési Jegyzék) 5. 4 szerint Honvéd zászlós Parancsnoki Ágazat 16, a Honvéd Zászlós Harc-és gépjármű technikusi szakirány 7, míg az 5. 2 szerinti Honvéd tiszthelyettes Lövész, Felderítő, gépjárműszerelő, Élelmezésellátó szakirányokon összesen 62 hallgató kezdte meg az az elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítását.

A különböző szolgálati helyről érkezett, az MH-nál már 3-5 éves szolgálati viszonnyal rendelkező állomány egymásért felelősséget érző közösségé formálása volt a kiképzők, oktatók első feladata.

Az elméleti és gyakorlati ismeretekre való felkészítést az MH KPTSZI kiképző és oktatói állománya az egységes követelményrendszer maradéktalan érvényesítésének szelle

1595873422
mében végezte. A 10 hónap időtartamú felkészítés során a hallgatók képzést kaptak mind általános katonai, mind szakirányú ismeretekből, azzal a céllal, hogy a sikeres vizsgát tett katonák beosztásuknak és rendfokozatuknak megfelelően megalapozott szakismeretekkel és elkötelezetten vegyenek részt az MH törvényben rögzített alaprendeltetésének teljesítésében.

Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, bázisparancsnok kibocsátó beszédében megköszönte az állomány felelősségteljes munkáját, a vizsgákra való eredményes felkészülést, felhívta a figyelmet a folyamatos tanulás fontosságára, s személyre szóló útravaló keretében átadta a tanfolyam elvégzését igazoló bizonyítványokat. Dr. Kovács Tibor ezredes, iskolaigazgató a legkiválóbb hallgatók részére oklevelet adott át.