Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanácskozás a NATO jövőjéről Zágrábban

Szöveg: kormany.hu |  2012. június 19. 14:17

Kétnapos Katonai Stratégiai Partnerségi Konferencián (SMPC) vesz részt Zágrábban dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke.

A június 18−20. között megrendezendő konferencia megnyitóján a részt vevő NATO-tagállamok, illetve partnerországok képviselőit Ivo Josipovic, a Horvát Köztársaság elnöke köszöntötte.

A találkozón a felek megvitatják a chicagói csúcstalálkozó hatásait, a stabilitás és regionális biztonság kérdéseit a Közel-Keleten, az Arab-öbölben és Észak-Afrika térségében. A megbeszéléseken leginkább az oktatásra a kiképzésre, a gyakorlatokra és a technológia legfontosabb kérdéseire összpontosítanak majd.

A konferencia második részében a résztvevők munkacsoportok keretében elemzik a partnerség jövőjét, a főbb oktatási és kiképzési lehetőségeket, illetve a katonai célú energiafelhasználás hatékonyságát érintő legfontosabb kérdéseket. A találkozó zárásaként a csoportok vezetői beszámoló keretében összegzik a tapasztalatokat.

A tanácskozásra a magyar delegációval utazott Szabó László dandártábornok, a Honvéd Vezérkar kiképzési csoportfőnöke és Jancsek Tibor mérnök ezredes, a Honvéd Vezérkar Haderő-tervezési Csoportfőnökség osztályvezetője is.

(Honvéd Vezérkar)