Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanfolyam felderítő-tiszthelyetteseknek

Szöveg: Rédei Róbert alezredes |  2011. november 22. 17:23

Stílszerűen Szent Márton napján, azaz november 11-én rendezték meg azt az ünnepséget, amely az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, valamint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár által közösen szervezett, Debrecenben először megrendezett felderítő-tanfolyamot zárta.

A hathetes tanfolyam az ODC (Office of Defense Cooperation) magyarországi irodájának közreműködésével jöhetett létre; a kurzus során az amerikai hadsereg két aktív és öt nyugállományú oktatója adta át ismereteit, Afganisztánban szerzett tapasztalatait. A tanfolyamon húszan vettek részt – zömében az 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj állományából, azonban a Magyar Honvédség szinte minden alakulata képviseltette magát, hogy katonái felderítő szakmai ismereteit bővítse.

1595927736
A záróünnepség az elöljáró, dr. Böröndi Gábor dandártábornok fogadásával kezdődött. A dandár parancsnoka beszédében hangsúlyozta, hogy a tanfolyamon megszerzett szaktudás, valamint az angol nyelvű kommunikáció milyen fontos a felderítő és ahhoz közeli beosztásokban szolgáló katonák számára későbbi munkájuk során. Kiemelte: a tanfolyam sikeres lebonyolítása jó kiinduló alapot jelent a jövőben az ehhez hasonló képzések szervezéséhez.

Ezt követően a tanfolyam oktatói nevében Jason Pagel mondott köszönetet a dandárnak a tanfolyam lebonyolításában nyújtott segítségéért, majd röviden értékelte a kurzust.

A hallgatók nevében Csordás Márk zászlós, a felderítő-zászlóalj csapatfelderítő-századának vezénylőzászlósa, a csoport rangidőse mondta el, hogy a közösen végzett munka révén a szakmai tudás elsajátítása mit jelentett neki és társainak.

Az ünnepség végén kiosztották a tanfolyam sikeres elvégzését igazoló okleveleket.

Fotó: Nehéz Attila