Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tankok világa, online és offline

Szöveg: Sin Bettina | Fotó: Rácz Tünde |  2024. június 2. 8:00

Különleges eseménynek adott otthont egy különleges helyszín a tavasz utolsó napján. A Digital Warriors: Leopard Mission 2 – World of Tanks Kupa, a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Sportszövetség e-sport versenye igazi harckocsik között zajlott Tatán, a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandárnál.

Az alakulat egyik harckocsihangárjában rendezték be a bajnoksághoz szükséges tizenkét gépes állást és az élő közvetítés eszközeit. Mezei Péter szervező, a Honvédelmi Sportszövetség e-sport tanácsadója és a Budapesti Honvéd SE e-sport szakágvezetője elmondta, az ilyen jellegű versenyek célja megismertetni a civilekkel a kadétprogramot és a katonaság modernizált világát.

„A közös programok közelebb hozzák a társadalmat és a honvédséget egymáshoz. Ezért szervezünk négy-négy csapattal honvédelmi és open kategóriában is versenyt. A játékosok három a három elleni versenyszámban mérkőznek meg, a feladatuk elfoglalni egy bázist a másik likvidálásával. A legjobban a huszonévesek, de az idősebb korosztály is szereti a World of Tanks világát. Az autentikus környezet, az élő találkozás inspirálja a játékosokat” – magyarázta.

w.2024.05.31.wordoftanks tata (13)

Aranyosi Péter humorista játékkommentátorként vett részt az eseményen. „Tata egy gyönyörű díszlet a résztvevőknek. Csak csodálkozom a játékosok ügyességén! Amatőrként tíz éve játszom, számomra ez csak egy kikapcsolódás, de az itteni srácok ismerik ennek a játéknak a csínját-bínját. Bejutnak egy páncélos bázisra, igazi harckocsik közvetlen közelében játszhatnak, mi lehetne ennél menőbb?” – vélekedett a humorista.

Az „összecsapások” végeredményeként a dobogó legfelső fokára a miskolci Andrássy Gyula Gépipari Technikum kadét csapata állhatott fel, az open kategóriában pedig a Lenovo Legion Honvéd győzedelmeskedett.

w.2024.05.31.wordoftanks tata (9)

A World of Tanks egy rendkívül népszerű online játék, a huszadik század páncélozott harcjárművek szimulációs harcjátéka. Összesen 500-féle tankkal játszható. Könnyű-, közepes- és nehéz harckocsik, páncélvadászok és önjáró lövegek közül lehet választani, amelyek szakasztott másai az eredeti járműveknek, mind külsőjüket mind képességeiket tekintve. A játékosok normál-, speciális-, gyakorló- és csapatcsata-, valamint tankszázad módban versenghetnek. A World of Tanks-bajnokságok komoly hagyományokkal bírnak. A játéknak 110 millió felhasználója van, ebből 1 millió ember hetente játszik. A rekord eddig 217 ezer résztvevő szimultán játéka volt.