Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékos katona kapott külföldi elismerést

Szöveg: Guczi Emese őrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2024. május 16. 15:20

Szabó Iván Alexander tartalékos szakaszvezető, a NATO többnemzeti egészségügyi gyakorlatán nyújtott kimagasló teljesítménye elismeréseként „1. Canadian Field Hospital” emlékérmet kapott.

202405_tartalékos_elismerés_GE (2)

Az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj tartalékos katonája, a „Vigorous Warrior 2024” gyakorlaton már az első naptól kezdve magas színvonalon végezte feladatait, amellyel kivívta parancsnokai elismerését. A szakaszvezető először tolmácsként, a későbbiekben pedig már gépkocsiparancsnokként biztosította az angol nyelvű összeköttetést a terepen folyó gyakorlat, valamint a parancsnoki szint között.

Szabó Iván Alexander gyermekkorát Angliában töltötte, ahol a Brit Királyi Légierő légi kadétjaként (Royal Air Force Air Cadets) tanult, annak 47F Grantham Squadron ifjúsági szervezeténél. Elhivatottságát mutatja, hogy már fiatalon kadétoktatói képesítést szerzett, és újoncokat oktatott az angol 19 hetes alapkiképzésen. Amikor néhány éve hazaköltözött Magyarországra, az érettségi bizonyítvány megszerzését követően azonnal jelentkezett tartalékos katonai szolgálatra.

202405_tartalékos_elismerés_GE (1)