Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékosnak álló pesti srácok

Szöveg: honvedelem.hu/MTI | Fotó: Schöff Gergely |  2024. augusztus 17. 20:45

A tartalékos kampány célja, hogy megerősítse Magyarország „immunrendszerét”. Olyan fiatalokat várunk, akik tenni akarnak a családjukért, lakóközösségükért, a hazájukért. Ifj. Schobert Norbert tartalékos katonaként jó példa lehet a kortársai számára – mondta Havasi Gergő, a Magyar Honvédség Sportszázad szakaszvezetője szombaton Budapesten, a Bálna Honvédelmi Központban.

20240817_Schobert_Norbert_Jr_tartalekos_Balna_SG_011

A szakaszvezető arra is kitért, hogy a tartalékosok szolgálatot teljesíthetnek egyebek mellett a határvédelemben, részt vállalhatnak ipari vagy természeti katasztrófák, így árvizek elhárításában is.

A tartalékosoknak nem kell civil foglalkozásukat megszakítani, így munkájuk vagy tanulmányaik mellett is „tudják vállalni a haza szolgálatát”, sőt az egyetemi felvételi során plusz pontokat is vihetnek magukkal a fiatalok.

Boncz Ádám őrmester, toborzó altiszt emlékeztetett arra, hogy júniusban indult el a területvédelmi tartalékos katonák jelentkezésére buzdító „Szeretem, megvédem!” kampány, amelyben a honvédség minden 18 évesnél idősebb magyar állampolgárt megszólít.

20240817_Schobert_Norbert_Jr_tartalekos_Balna_SG_002

Elmondta, hogy tartalékosnak bárki jelentkezhet, aki tartózkodási vagy állandó bejelentett belföldi lakcímmel, valamint minimum általános iskolai végzettséggel rendelkezik. Ezen felül a jelentkezőknek át kell esniük egy alkalmassági vizsgálaton, továbbá fel kell készülni pszichológiai elbeszélgetésre is.

A Budapesti Központi Toborzó Irodában tartott esemény idején ifj. Schobert Norbert, akinek gyerekkori álma volt a katonaság, hivatalosan is csatlakozott a területvédelmi tartalékosokhoz – az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezredben fog szolgálni. „Édesapám is volt katona, ő nagyon büszke rám. Édesanyám félt, de ez az anyák dolga. A barátnőm is támogat. Fontos nekem, hogy tényleg kiálljak a hazámért, a családom biztonságáért. Még egy évem hátra van a középiskolából, sokan azt hiszik, nem lesz elég időm így a tanulásra, de a kiképzés pénteken, szombaton és vasárnap zajlik majd, így abszolút vállalható az iskola mellett is.”