Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tatára érkezett a „könyvvonat”

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. szeptember 23. 14:24

Újabb állomására érkezett a Zrínyi Kft. „könyvvonata”: ezúttal Tatára, a MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz. Mint ismeretes, a Zrínyi elhatározta, hogy segít felújítani az alakulatok könyvtárát, tette ezt nemrég Hajdúhadházán és Debrecenben, most a híres tatai lövészdandárt kereste fel a Kft. ügyvezetője, Gubcsi Lajos, és munkatársai, Tóth László és Blénesi Csaba.

Nagy tisztelettel nyújtották át a több tucat szemet gyönyörködtető, értékes könyvet Benda László parancsnokhelyettesnek és a könyvtár vezetőjének, Akacsné Sovány Ilonának és munkatársainak, köztük az éppen ott könyveket tanulmányozó katonáknak.

A művek széles spektrumát emelte ki Gubcsi Lajos, hozzáfűzve, hogy kiemelt könyvekről van szó, Bethlen Gábortól 1956-ig, és Doberdótól az alakulatokat bemutató sorozatig. Kérte, hogy teremtsenek nyílt, nyilvános kapcsolatot az iskolai könyvtárakkal, tanárokkal, diákokkal a könyvek révén, és használják arra is – a könyvtár bővítésén, frissítésén túlmenően -, hogy ajándékozzák meg az új könyvekkel az arra kiválasztott katonákat. „Magyarságnak szívben, szalonnának zsírban, könyvnek kézben a helye" – ebben egyeztek meg a Zrínyi és a Lövészdandár vezetői.

Kapcsolódó cikk:
A Zrínyi Kft. adományai alakulatoknak

 

 

 

 

 

Fotó: Tóth László

Címkéklövész