Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tavaszi hangverseny

Szöveg: Fábián Edit<br /> <br /> <br /> |  2008. április 30. 10:27

Szolnokon a megyeháza dísztermében adott tavaszi hangversenyt április 29-én este a Légierő Zenekar Szolnok. Az immár hagyományos program fővédnöke Tömböl László mk. altábornagy, az MH ÖHP parancsnoka volt.

A vendégeket Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, helyőrségparancsnok, a rendezvény házigazdája köszöntötte. A hangversenyen nagy sikerrel mutatták be Wagner, Hidas Frigyes, Bizet, Csajkovszki és a belga zeneszerző, Jan Van Der Roost műveit. A koncert könnyűzenei blokkal ért véget, melyen az est meglepetés vendége Szolnoki Péter énekelt.

A fúvósokat Válóczi Gyula százados, a zenekar karmestere és Molnár János százados karmester-helyettes vezényelte.
A fővédnököt képviselő Orosz Zoltán vezérőrnagy, az MH ÖHP törzsfőnöke pohárköszöntőjében tolmácsolta az ÖHP parancsnokának üdvözletét. Megköszönte a színvonalas produkciót, további sikereket kívánva gratulált ahhoz a tevékenységhez, melyet a Légierő Zenekar Szolnok folytat a városban, erősítve a civil lakosság és a honvédség közötti kapcsolatot. Mondandójában hangsúlyozta, hogy a zenekar sokat tett a katonazene népszerűsítésén keresztül a magyar kultúra terjesztéséért.

Fotó: Hajdú László

1595875841